Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Mikuláši je to na psychiatra

.martin Droppa .názory

Predvolebná kampaň do komunálnych volieb sa ešte poriadne nezačala, a v Liptovskom Mikuláši sa už ostro bojuje. Neštandardne boj o voličské hlasy odštartoval primátor Ján Blcháč pokusom o odstavenie dvoch z troch svojich protikandidátov z verejného života.

V prvý októbrový pondelok Blcháč s okamžitou platnosťou odvolal z funkcie svojho viceprimátora Jána Droppu. Na základe príkazu musel Droppa do konca pracovnej doby toho dňa vypratať kanceláriu. Stalo sa tak po tom, ako viceprimátor predložil hárky s potrebnými podpismi a ako nezávislý kandidát ohlásil kandidatúru na post primátora. Pozoruhodné je, že primátor odvolal Droppu bez udania dôvodov, tie len neskôr prezentoval v médiách a tlačovom vyhlásení mestského úradu. Droppu sa rozhodol odvolať z hodiny na hodinu vraj pre dlhodobé nedostatočné plnenie si pracovných povinností. Odvolanému ostali oči pre plač, primátor postupoval v intenciách zákona. Odvolaný preto zvolal stretnutie s novinármi, na ktorom obhajoval svoju štvorročnú prácu vo funkcii. Lokálna televízia TV Liptov, považovaná takmer výhradne za mestskú, liptovskomikulášsku (ergo problcháčovskú) televíziu, samozrejme odmietla výstup z tlačového stretnutia odvysielať.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite