Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Facebooková politika

.eva Čobejová .názory

Český moderátor politických debát václav Moravec v jednom z posledných rozhovorov priznal, ako vyzerá život novinára jeho rangu. Ráno vstane a ide si kúpiť do stánku všetky noviny, aby bol v obraze. Večer samozrejme pozerá na správy všetkých televízií. Novinár vlastne nikdy neprestáva pracovať, tvrdí Moravec.

Eva Čobejová


Vtipné je, že Moravec vôbec nespomína internet, ale pochvaľuje si, že veľa podnetov od ľudí získava počas cestovania mestskou hromadnou dopravou. Z bratislavského pohľadu sa Moravec javí ako mimozemšťan.

Ak by Moravec fungoval ako novinár na Slovensku, vôbec by nestačilo, aby čítal všetky noviny a sledoval televízne správy. Čoraz viac sa totiž slovenská politika presúva na internet a na facebook.
Presun slovenskej politiky do internetových vôd má na svedomí najmä SaS, ktorá dokáže tento fenomén skvele využívať. Richard Sulík či Jozef Mihál už naozaj nepotrebujú žiadny tlačový zákon so zakotveným právom na opravu či odpoveď.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite