Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Denník Pravda po masakri: Ľúbime Brhela, neľúbime Spišiaka

.martin Hanus .názory

Novinári a noviny sa nie veľmi radi navzájom kritizujú. Kašlem na dekórum. Aj na údajnú stavovskú česť. Ale k veci.

Hlavný komentátor Pravdy Peter Javůrek napísal pár hodín po vyčíňaní Ľubomíra Harmana svoje hodnotenie policajného zásahu v (o úrovni článku niečo vypovedá aj nasledovný titulok: Policajný prezident nech už odloží kolty). 
Javůrek dal už pri vymenovaní Jaroslava Spišiaka do najvyššej policajnej funkcie najavo, že on veru nad týmto aktom nejasá, lebo políciu už za jeho vedenia pod Palkovou ministerskou taktovkou najviac charakterizoval exorcizmus a pouličné divadielka - pod čím autor myslel rozohnanie mafiánskeho pohrebu vodnými delami. Jozef Brhel, majiteľ Pravdy (dosiaľ denníkom utajovaný, i keď tajomným mlčaním vlastne priznávaný), však mohol byť navýsosť spokojný – exponent mečiarizmu a jeden z hlavných mecenášov Smeru totiž nie je s týmto personálnym obsadením spokojný ani trochu. Aj preto by Pravda urobila najlepšie, keby bola v písaní o niektorých témach trochu pokornejšia. A pokojnejšia. 

Tentoraz sa komentátorovi zdalo ako netolerovateľné, ako sa Spišiak zhostil situácie po masakri. Komentátor mu vyčíta najmä to, že „teatrálny šerif“ dal spolu s Lipšicom o svojej existencii vedieť až štyri a pol hodiny po tragédii.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite