Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obyčajní vtipálkovia

.martin Hanus .názory

Fakt, že štyria naozaj obyčajní ľudia vyvolali minulý týždeň pocit hroziacej vládnej apokalypsy, bol sám osebe na smiech. Po dnešnej tlačovke Igora Matoviča s Richardom Sulíkom sa nedá ani smiať – tu už bránica nevládze.

Tak si to zrekapitulujme: pred týždňom Igor Matovič najskôr pre Hospodárske noviny naznačil, že jeho štvorspolok opúšťa poslanecký klub Sloboda a Solidarita. Bolo by vraj pokrytecké v klube zostať a tváriť sa, že sa nič nestalo, keďže koalícia nezahrnula ani jednu ich unikátnu požiadavku do programu vlády. Matovič povedal, že vládnym  partnerom štyria Obyčajní už nedôverujú a ďalej budú na rozdiel od iných koaličných poslancov, zviazaných straníckymi príkazmi, hlasovať iba na základe svojho vedomia a svedomia.
 Následne jeho kolega Jozef Viskupič šokovaných novinárov upokojil, že odchod štyroch milovníkov svedomia je len “mediálna kačica”.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite