Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chcú ho zastreliť

.martin Droppa .názory

V mestskom drôtovom rozhlase to zapraskalo a ozval sa smútočný pochod. Zaraz bolo zrejmé, že hlásateľ ide oznámiť smrť niekoho z obyvateliek či obyvateľov nášho ani nie sedemtisícového mestečka.

Nastražím uši, čo ak ide o smrť toho, ktorého v ostatných dňoch tak často u nás spomínajú? Toho, ktorého tu nik nechce, a tak „sa rozhodlo“, že ho treba zastreliť? Nastražím uši, započúvam sa, a dozviem sa, že prirodzenou smrťou vo veku osemdesiatosem rokov zomrela nejaká pani. Takže jeho sa to (zatiaľ) netýka. Nádej, že sa mu napokon podarí ujsť kamsi do hlbších lesov, zasa vzplanula. Nie som sám, kto mu drží palce.

V Hradskej hore, asi päť kilometrov dlhej miernej vyvýšeniny, tiahnúcej sa od Liptovského Hrádku smerom na východ, sa objavil niekedy v polovici júna. Možno by si ho nebol nikto všimol, keby nebol zašiel na okraj hory, do obývanej a rodinnými domami zastavanej časti, volanej Celiny. Poprechádzal sa pomedzi domy, všetko si poobzeral a hlavne si dobre zapamätal, kde sa dá čo-to zohnať pod zub. Miestni ostali šokovaní a zdesení, ihneď volali mestskú políciu a na mestský úrad, sťažovali sa primátorovi, žiadali rázne zakročenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite