Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Opäť nový Rozner, opäť skvelý

.eva Čobejová .názory

Je to dosť neuveriteľný príbeh. Ján Rozner, človek širšej verejnosti takmer neznámy, zomrel pred štyrmi rokmi - odvtedy vyšli z jeho pozostalosti dve knihy a obe sú skvelé.

Eva Čobejová

Vlani v lete som si na dovolenku pribalila knižku akéhosi Jána Roznera Sedem dní do pohrebu. Meno mi bolo povedome známe, ale netušila som, kam ho zaradiť. Kolega ma poprosil, nech tú knižku prečítam, či nie je dôležitá, aby sme o nej v .týždni písali. Z dovolenky si už veľa nepamätám. Pamätám si seba samu sediac na terase a od rána do večera čítajúc tú knižku. Rodina na mňa zazerala, a nedočkavo čakala, kým tú knižku dočítam. Ale ani keď som ju dočítala, som sa už na žiadne jadranské záležitosti nevedela sústrediť. V hlave som mala len toho Roznera. Fascinoval ma jeho štýl, jeho spôsob videnia sveta, jeho irónia i sebairónia, ale aj hlboké ľudské zúfalstvo podané civilne a nepateticky. Keď som sa vrátila domov, zistila som, že v klube priaznivcov Jána Roznera je nás už viacero. V novinách sa objavovala jedna recenzia za druhou, všetky pozitívne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite