Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rodí sa čudná vláda

.jaroslav Daniška .názory

Nová vláda ešte ani nevznikla a už pôsobí čudne.

KDH otvorilo tému výhrady vo svedomí. Média sa chytali za hlavu, pritom to nie je len bod jedného straníckeho programu, ale platný záväzok nášho štátu. Zaviazali sme sa k nemu v základnej zmluve so Svätou stolicou rovnako, ako sme sa pri vstupe do EÚ zaviazali prijať euro.
Ešte čudnejšie však je, čo sa stalo na novej koaličnej rade. KDH tému otvorilo a Mária Sabolová to hneď spochybnila. SDKÚ, ktoré kedysi kvôli zmluve nechalo padnúť vládu, mlčalo, ale Ivan Mikloš hovoril, že ak to nevadí SaS, tak sa dohodnú. Samotná Radičová zmenila vlastný názor o 180 stupňov a výhradu svedomia pred pár dňami mäkko podporila. Sulíkova strana má výhradu vo svedomí napísanú ako 98. bod priamo vo volebnom programe. Keď sa k téme po voľbách vyjadroval Daniel Krajcer, chcel diskusiu o konkrétnom texte, so samotnou myšlienkou problém nemal. Bugár, na pripomenutie kedysi predseda MKDH, svedomie podporoval už v roku 2006. Smer a SNS lákali KDH práve ochotou podporiť výhradu vo svedomí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite