Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ach, zase ten Čarnogurský

.andrej Bán .názory

Dal som si dávnejšie sľub, že už nikdy ma nerozčúli Ján Čarnogurský, človek veľmi kultivovaný a príjemný partner na diskusiu (o Kosove či o Gruzínsku), ktorý však zvykne s vážnou tvárou vyťahovať z ruských a srbských zdrojov recyklované „zmesky“ účelových faktov, poloprávd a lží. Dnes viem, že tento sľub nedodržím. Tentoraz sa to týka Slovenska.

Andrej Bán

Takže, pán Čarnogurský, vraj ste teraz poslom. Poslom čoho? Opäť raz prišla Vaša hviezdna chvíľa, teda chvíľa provokatéra slovenskej politiky (reálpolitiky, všakže), ktorý jedným dychom oceňuje odchod Mečiara za medveďmi a úspech Bugára, no zároveň Mečiarov mladší a šikovnejší klon bez zaváhania spája s rodným KDH. Presnejšie, necháva si k nemu otvorené zadné vrátka. Preboha (prepáčte nám, liberálom, tento výraz), toto je zrejme opäť variácia vášho mostu, podobne ako ste ponad Slovensko chceli spájať Rusko so Západom? Viem, je to iba rečnícka otázka. Vy to, žiaľ, myslíte s tou otvorenosťou voči Ficovi (Putinovi) vážne.
Vaše dlhoročné verejné vystupovanie, pán Čarnogurský, je pre mňa kultivovaným, no o to nebezpečnejším prejavom zvráteného morálneho relativizmu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite