Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tolerancia a ľahostajnosť

.juraj Kušnierik .názory

Zdá sa mi zvláštne, koľko ľudí prekvapuje, ba možno priam šokuje to, že my, redaktori .týždňa máme na veľa vecí rôzne názory. Mne sa to, naopak, páči.

Juraj Kušnierik

Bálik išiel na koncert skupiny Deerhoof. Bol by som išiel ja, ale bol štvrtok a teda Lampa. Deerhoof totiž patrí medzi moje najobľubenejšie kapely. Na druhý deň Bálik označil koncert a hudbu Deerhoof nepublikovateľne šťavnatým výrazom s jednoznačne negatívnou konotáciou. Vôbec sa mu to nepáčilo. Napriek tomu je Peter môj kamarát a považujem ho za veľkého muzikanta a znalca hudby.
Števo a Martin chodia radi na futbal a hokej. Fero považuje futbalové a hokejové fanúšikovstvo za prejav sociálnej patológie. Hoci má Fero čierny pás a v bojových umeniach je majstrom nad majstrov, Martin a Števo sa nemusia ničoho báť. Sú s Ferom priatelia a občasné rozdiely názorov sú nanajvýš zdrojom dobrých vtipov.
Tomáš má rád prvý a predposledný album Živých kvetov, ja všetky ostatné okrem tých dvoch. Vôbec nám to nevadí.
Martin, Jaro a pár ďalších kolegov sú rímski katolíci. Veria teda napríklad, že v ich cirkvi je plnosť spasenia, že pápež je "pontifex maximum", teda hlavným mostom medzi človekom a Bohom, že Mária nielen počala Božieho syna ako panna, ale ňou aj celý život zostala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite