Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Otvorený list ministrovi vnútra SR pánovi JUDr. Róbertovi Kaliňákovi

.jozef Hašto .názory

Vážený pán minister, v rozhovore s pani Monikou Tódovou a pánom Miroslavom Kernom, ktorý bol publikovaný v SME 5.5.2010, ste označkovali pani Hedvigu Malinovú ako "klamárku". Dovoľujem si Vás upozorniť, že ste vo funkcii ministra vnútra SR a prípad Hedvigy Žákovej-Malinovej nebol právoplatne uzatvorený. Podobne ako v roku 2006, kedy ste ju na tlačovej konferencii tiež verejne obvinili.

Ako psychiater som liečil pani Hedvigu Žákovú-Malinovú z posttraumatickej stresovej poruchy, ktorá bola spôsobená tromi psychotraumami: samotným útokom, kedy bola zbitá do bezvedomia; nátlakovým vyšetrovaním polície, kedy pochopila, že polícia ju neberie ako obeť, ale páchateľku a v podstate chráni útočníkov; ďalšia psychotrauma súvisela s brutálnym, rafinovaným zastrašovaním. Mal som (spolu s kolegyňou) s pani Hedvigou Malinovou celkovo 47 terapeutických hodín, zoznámil som sa aj s jej rodičmi, sestrou, priateľom (teraz už jej manželom),mal som možnosť preštudovať si zdravotnú dokumentáciu, vrátane CD záznamu CT vyšetrenia, ktoré preukazuje poranenia v tvári, preštudovať jej vyšetrovacie spisy, vrátane dvoch zjavne podvodných lekárskych znaleckých posudkov a je mi jasné, že skutok sa stal a Hedviga Malinová je dôveryhodná osoba a hovorí pravdu!

Nie je pre mňa ľahké konštatovať, že v jej prípade klamete alebo z nejakých záhadných (?) dôvodov jednoducho nehovoríte pravdu, pretože mám asi prirodzenú tendenciu vážiť si človeka, ktorý sa podujme vykonávať takú náročnú a zodpovednú funkciu ako je úrad ministra vnútra. Ide predsa o bezpečie a slobodu občanov. Človek - občan by rád veril, že sa môže spoľahnúť na statočnosť svojho ministra vnútra... Táto potreba je o to naliehavejšia, že úrad ministra vnútra bol  celé desaťročia zneužívaný proti vlastným občanom  a ich slobode počas totalitných režimov a žiaľ aj počas Mečiarovej vlády.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite