Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Príjemne lenivý rodič

.eva Čobejová .názory

V poslednom čase som dostala niekoľko dobre mienených odporúčaní od svojich priateľov a známych, že si musím prečítať knihu Toma Hodgkinsona: Líný rodič (v slovenskom vydaní je to preložené trošku jemnejšie a nepresnejšie ako Pohodoví rodičia). Konečne vraj niekto dostal rozum.

Eva Čobejová

Tak som si tú knihu prečítala. Samozrejme, ako každého uštvaného rodiča aj mňa Hodgkinsonova knižka nadchla a cítila som sa po jej prečítaní oveľa lepšie a pokojnejšie. Vydržalo mi to celé dva dni! (Pre veci neznalých, je nižšie uvedený základný manifest pohodového rodiča). 

Keď som však neskôr skúmala, koho všetkého z môjho okolia tá knižka nadchla, tak som ostala mierne zarazená. Nadchýnali sa ňou totiž aj ľudia, ktorých životný štýl je na míle vzdialený Hodgkinsonovým radám a odhadujem, že nikdy ani neprijmú jeho návod na príjemné rodičovstvo. Akurát im momentálne niečo z jeho programu vyhovuje, napríklad  nechávať dieťa viac osamote, alebo popíjať alkohol bez výčitiek svedomia, alebo nestarať sa priveľmi o poriadok v dome alebo ležať v posteli tak dlho, ako to je možné či nezabúdať pritom ani na poobedňajší spánok! Každý z tých ľudí, čo mi knihu odporúčal, si vybral z manifestu niečo. To, čo vyhovovalo jemu osobne. Tak napríklad jeden nadšený čitateľ teraz vďaka Hodgkinsonovi popíja alkohol celkom bez výčitiek, akurát že to robí kdesi na druhom konci zemegelu, na drahej dovolenke, a po dlhom workholickom období. Jeho deti sú s matkou niekde v zábavnom parku. Z Hodgkinsona je tam jediná vec - ten alkohol bez výčitiek a všetko ostatné je proti duchu jeho knižku. Hodgkinson totiž odporúča pracovať  čo najmenej, keď sú deti malé, netrepať sa na žiadne dovolenky a už vôbec nie do zábavných parkov.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite