Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Idioti v talároch sú globálny jav

.františek Šebej .názory

Tu, z perspektívy žaby rozhliadajúcej sa na Slovensku, by sa zdalo, že sudcovia mdlého umu a s morálnou výbavou hodnou zbojníckej búdy, sa vyskytujú húfne iba na Slovensku, ale nie je to tak. Zdá sa, že sa podobné kvality skrývajú aj pod parochňami britských sudcov (a ak je to tak aj v konzervatívnej Británii, tak to tak musí byť asi už všade).

V utorok tento týždeň prehrala britská vláda súd, na ktorom sa snažila zachovať ako tajné informácie, ktoré britská vláda dostala od americkej vlády ako tajné, v plnej dôvere, že ich tajnosť aj uchová. (Opakujem sa toľko, aby nedošlo k omylu.) Išlo o spravodajské informácie týkajúce sa výsluchov istého Binyama Mohameda, ktorý bol komplicom odsúdeného teroristu Josého Padillu. Padillu (narodil sa v Brooklyne hispánskym rodičom, po konvertovaní na islam nosil aj meno Adullah al-Muhadžír) odsúdili za prípravu teroristických útokov v Spojených štátoch aj v zahraničí – vraj sa pokúšal zostrojiť „špinavú“ bombu (spôsobujúcu rádioaktívne zamorenie).
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite