Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bruselský podvod na Afrike

.jozef Majchrák .názory

Lídri krajín EÚ v piatok v Bruseli jasali. V duchu módneho klimatologického ošiaľu sa dohodli, že v rozpätí troch rokoch venujú rozvojovým krajinám 7,2 miliardy eur na boj proti globálnemu otepľovaniu.

Jozef Majchrák

Už  samotný tento nápad je pochybný. Ako nedávno výstižne napísala prezidentka ugandskej skupiny pre ľudské práva a ekonomický rozvoj CORE  Fiona Kobusingye, problémom jej kontinentu je práve to, že im chce niekto predpisovať, aby nestavali tepelné elektrárne na uhlie a zemný plyn. Najmä v situácii, keď práve nedostatok elektrickej energie je podľa nej  jedným z dôležitých faktorov, ktoré bránia rozvoju Afriky. Kobusingye navrhuje pre svoj kontinent čínsku, či indickú cestu a odmieta nanucovanie módnych európskych tém. „Potrebujeme obchodovať, vyrábať, potrebujeme elektrickú energiu a pohonné látky, aby sme mohli vybudovať moderné spoločnosti,“ napísala v článku Kto nám vráti Slnko?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite