Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chcete byť raz podpredsedom pre energetiku, rybolov a biodiverzitu? Hláste sa do KDH!

.martin Hanus .názory

Samozrejme, v titulku ide o prehnanú karikatúru. Ale tá karikatúra si z reality až tak nestrieľa: stačí si pozrieť, čo všetko dostali na starosť novo zvolení podpredsedovia KDH.

Minulý víkend sa KDH na čele s Jánom Figeľom vydalo novou cestou, a o tom, čo poslednému snemu predchádzalo, si môžete prečítať viac v najbližšom vydaní .týždňa. 
Tu na blogu nám však nedá nenapísať aj o zdanlivo okrajovej veci, ktorá zrejme tiež o novom KDH niečo napovedá – napokon, samo KDH zrejme novým rozdelením úloh pre svojich podpredsedov aj chcelo osebe niečo povedať.
Poďme teda po abecede: Július Brocka má pokrývať zamestnanosť a sociálnu politiku, Daniel Lipšic vnútro a spravodlivosť, Anton Marcinčin financie, hospodárstvo a pôdohospodárstvo, Mária Sabolová životné prostredie a infraštruktúru, Ivan Uhliarik zdravotníctvo a ochranu spotrebiteľa, Jana Žitňanská občiansku a vedomostnú spoločnosť a kultúru. Aby toho nebolo málo a aby si KDH nemuselo zvoliť siedmeho podpredsedu, predseda Ján Figeľ si sám zobral na starosť zahraničnú politiku a obranu. Predseda a jeho podpredsedovia takto zastrešujú 16 oblastí – radšej si ani nepredstavujme, koľko oblastí by pokrývali prípadní ministri tieňovej vlády KDH, keby čosi také Ján Figeľ zostavil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite