Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa stať Labašovým znalcom

.redakcia .názory

Dekan Lekárskej fakulty Peter Labaš v znaleckom posudku v trestnej veci obvinenej Hedvigy Malinovej uviedol mená 12 odborníkov, ktorí s ním mali na odbornom posudku spolupracovať. Niektorí sa od toho už dištancovali. Jediná psychiatrička, ktorá mala byť podľa posudku v Labašovom tíme, sprístupnila aj dva listy, ktoré dokazujú, že s posudkom nemá nič spoločné.

Bratislava 23.7.2008            

č.j. 402/08 –sekr.dekana


Vážený pán prof.MUDr.P.Labaš,CSc, dekan LFUK,


K Vážmu listu zo dňa 4.7.2008 týkajuceho sa môjho menovania za členku znaleckej komisie si dovoľujem požiadať o zrušenie môjej účasti v tekjto komisii. Nie som znalcom a ani v minulosti som nevykonávala znaleckú činnosť. Podľa  aktuálne platného zákona o znalcoch, tlmočníkoch a prekladateľoch č.382/2004 zbierky môžu znaleckú činnosť vykonávať len znalci zapísaní v zozname znalcov, kde podmienkou je  k 31.7.2007 mať absovovovanú skúšku z právnického minima. Možnosť výnimky vypracovania znaleckého posudku na poverenie so zložením tzv.sľubu znalca je možné len v prípade, že z uvedeného odboru nie je evidovaný žiadny odborník v zozname znalcov.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite