Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Advokát Hedvigy: Je to veľké divadlo

.jozef Majchrák .názory

Na tomto mieste uverejňujeme časť nášho rozhovoru s Romanom Kvasnicom, advokátom Hedvigy Malinovej.

Jozef Majchrák

.z čoho vyplývajú vaše pochybnosti o objektívnosti znaleckého posudku profesora Labaša?
Pred troma týždňami som podal námietku zaujatosti na pána profesora Labaša a zároveň aj na všetkých prípadných odborníkov, ktorých on priamo, či nepriamo riadi pri vypracovaní posudku. Urobil som tak po tom, ako pán profesor začal v médiách hodnotiť dôkazy, resp. ako sa priznal, že začal navštevovať už vypočutých svedkov a týchto začal vypočúvať, čo je samozrejme hrubo nezákonné. Za šťastné som nepovažoval ani to , že ide o osobu, ktorá sa politicky angažovala v posledných prezidentských voľbách. To boli pre mňa prvé signály, že niečo nie je v poriadku  ešte pred tým, ako som spoznal obsah posudku. Bolo zrejmé, že to nie je štandardný, obvyklý a zákonný   postup, aby niekto mimo rámec trestného konania polemizoval so svedkami o tom, či niečo vo výpovediach popísali správne, alebo nesprávne. Podstatným je tiež zistenie, že napriek tomu, že prokuratúra pripravila veľmi rozsiahle znalecké otázky, profesor Labaš, možno aj s jeho kolegami, však po dobu dlhšiu ako jeden rok  na tieto nedokázali zodpovedať, pretože zodpovedaných, keď nehodnotím ich obsah, je z nich asi iba 40 percent .
Úplne zarážajúcimi sú pre mňa však zistenia z posledných dní, ktoré mi potvrdili moju obavu, že jednotlivé znalecké odpovede nevypracovávali odborníci z jednotlivých odvetví medicíny, ale iba chirurg - pán profesor Labaš. Toto sa síce dalo vytušiť už z obsahu odpovedí, no dôkaz o tom neexistoval. Týmto dôkazom je pre mňa ale už teraz obsah vyhlásení urobených osobami označenými v posudku ako osoby spolupracujúce  pri jeho vypracovaní, no popierajúcimi, že by tomu naozaj tak bolo.  Bez povšimnutia nemožno ponechať ani ten fakt , že znalecký posudok obsahuje pozmenené, tvrdím dokonca že sfalšované, znenie obsahu výpovedí na prokuratúre vypočutých osôb, existenciu niektorých podstatných výpovedí vyslovene zatajuje a takisto zatajuje niektoré zranenia Hedvigy Malinovej, zistené lekármi dňa 25.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite