Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Nižňanský je neslušný človek

.eva Čobejová .názory

Po dlhom čase som si prelistovala zopár Literárnych týždenníkov z jari a leta tohto roka. Ani ma tam nič veľmi neprekvapilo, až kým som nedošla po júnový rozhovor so Štefanom Nižňanským, riaditeľom Slovenskej televízie, ktorý s ním urobila Gabriela Rothmayerová.

Eva Čobejová

Opäť sme si vypočuli, ako televízia nemá peniaze, aké neschopná je Rada STV, médiá, ako sa trápi s Rybníčkovým dedičstvom po jeho karaoke šou (Superstar). Všetko staré známe veci.
Ale potom povedal niečo, čo mi naozaj vyrazilo dych. Riaditeľ hovoril o tom, že nedávno čítal známu knihu Bernarda Goldberga Ako média manipulujú, kde americký novinár opisuje manipulácie liberálnych novinárskych elít. A Nižnanský k tomu dodáva:
"U nás je aktuálnym problémom médií pravicová zaujatosť ´hypotekárnych batôžkárov´. Keď prídu o prácu, sami sa budú nenávidieť a čudovať, čo všetko boli schopní a ochotní písať za ten žold, čo ich teraz živí."
A ak by sme náhodou tento urážlivý termín "hypotekárni batôžkári" prehliadli, ešte sa neskôr k  téme vracia a hovorí o "hypotekárnych pisárikoch".

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite