Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kresťania z Kornu

.vladislav Gális .názory

K najpopulárnejším hudobným skupinám deväťdesiatych rokov patrili americkí Korn. Kapela, ktorá sa považuje za zakladateľov štýlu nu-metal, hoci sama sa od neho dnes dištancuje. Nečudo, nu-metal dávno vyšiel z módy.

No spomedzi množstva kapiel, ktoré sa kedysi honosili touto nálepkou, si Korn ako jedni z mála zachovali postavenie megahviezd – hoci to najzaujímavejšie už zrejme povedali. Hudba Korn predstavovala priesečník medzi metalom a hip-hopom, s textami, v ktorých prevažovali témy frustrácie, tráum z detstva, drogovej závislosti, sexu či samovražedných nálad.

V roku 2005 hudobný svet šokovala správa, že z Kornu odchádza gitarista Brian „Head“ Welch, „lebo si vybral Ježiša Krista za svojho spasiteľa a svoje hudobné aktivity chce podriadiť tomuto cieľu“. Headovo vyhlásenie bolo natoľko v rozpore s postavením kapely, že fanúšikovia ho najprv považovali za mediálnu kačicu či extrémnu recesiu.

Z Heada sa však naozaj stal kresťan, hoci si zachoval imidž dlhovlasého rockera a k početným tetovaniam pribudli ďalšie – nápis „JEŽIŠ“ či skratky biblických citátov, napríklad „Matúš 11,28“.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite