Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O Pravdu je čoraz menší záujem

.eva Čobejová .názory

Zaujímavo sa vyvíja predajnosť denníka Pravda. Keď sa človek pozrie na čísla predaja, ktoré pravidelne zverejňuje kancelária ABC SR, okamžite mu napadne, že vo vydavateľstve Perex asi nevládne teraz veľké nadšenie a šéfovia tejto spoločnosti asi majú nad čím dumať.

Eva Čobejová

V roku 2005 sa náklad Pravdy pohyboval bezpečne nad 70-tisíc kusov, niektoré mesiace v roku 2006 dokonca dosahovali na slovenské nebulvárne pomery mimoriadne pekné číslo - 80-tisíc predaných výtlačkov. Od januára tohto roka však už Pravda balansuje mierne nad 50-tisíckami. A dovolím si prorokovať, že v lete sa Pravda zrejme dostane aj pod magickú hranicu 50-tisíc. To je teda raketový zostup.
Čo sa to stalo, že čitatelia odchádzajú od Pravdy? Iste, je tu finančná kríza, ľudia šetria aj na nákupe novín. Pravdou je aj to, že nová generácia čitateľov sa presúva na internet alebo mu stačí bulvár, ale aj tak je to tempo poklesu v prípade Pravdy alarmujúce.
Denník Pravda má za sebou radikálnu zmenu formátu, dizajnu aj celkového zamerania denníka, ktorý sa snažil nájsť si miesto kdesi uprostred medzi bulvárom a serióznym denníkom v polohe akéhosi ľudového denníka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite