Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Klika made in Harabin

.jozef Majchrák .názory

Voľba predsedu Najvyššieho súdu opäť ukázala, ako sa klika okolo Štefana Harabina dokáže v prípade nutnosti dobre zorganizovať.

Jozef Majchrák

Napokon takto to fungovalo aj pri samotnej voľbe členov Súdnej rady, teda ľudí, ktorí dnes Harabina zvolili.
Voľba bola skutočne pekným divadielkom. Členov súdnej rady nezaujímalo nič z toho, čo hovorila Harabinova protikandidátka Eva Babiaková: o nutnosti napraviť pošramotený imidž súdnictva či zefektívnení fungovania Najvyššieho súdu. Nikto sa jej neopýtal, ako si  predstavuje detaily, či už má premyslené konkrétne kroky. Teda otázky, ktoré by pri podobnej udalosti padli v každej normálnej krajine. Naopak, svoju životnú rolu si zastala členka Súdnej rady Helena Kožíková – opýtala sa, či je pravda, že kandidátka má problém s alkoholom. Komu sa touto otázkou chcela zavďačiť, bola zo spôsobu, ako ju položila, jasné nielen Šatefanovi Harabinovi. Je vraj zaujímavé, dodala Kožíková, že média, ktoré uviedli toľko negatív o Harabinovi, túto skutočnosť o Babiakovej nezistili ani sme potom nepátrali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite