Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vladimír Bilčík, Demokrati: Migy, polarizácia a politikárčenie so životnými záujmami Slovenska

.vladimír Bilčík .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Rozhodnutím darovať migy sa celému Slovensku a aj osobne premiérovi Hegerovi, ministrovi obrany Naďovi a šéfovi diplomacie Káčerovi podaril významný úspech v domácom aj medzinárodnom meradle. Bol to však úspech, ktorý sa doma neodpúšťa.

kvôli špecifickej politickej situácii bola cesta k tomuto rozhodnutiu zložitá a právne otázna. Minister obrany ale v spolupráci s ďalšími členmi vládneho kabinetu našli riešenie a medzinárodnú zmluvu sa podarilo dojednať a schváliť na vláde. 

Analýzu právnej stránky prenechám povolanejším. Politicky je však dôležité, že pred schválením zmluvy na vláde sa ukazovalo, že ak by o nej rozhodoval parlament, pravdepodobne by neprešla. 

Odpor Smeru a fašistov – ruskej piatej kolóny – je síce hanebný, ale neprekvapuje. Prekvapil však Igor Matovič, ktorý založil celú svoju politickú kariéru na tom, že kašle na pravidlá, právo považuje za formalizmus a rieši najmä morálku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite