Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Gál, podpredseda Maďarského fóra: Skutočný problém nášho zdravotníctva? Veľká korupcia

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

V prieskume špeciálneho Eurobarometra o korupcii sa až 9 percent respondentov zo Slovenska priznalo k úplatkom a darom v zdravotníctve. V tejto štatistike sme sa tak po Rumunsku a Grécku ocitli na tretej najhoršej pozícii v rámci EÚ-27.

všimli si to v Útvare hodnoty za peniaze a následne aj v mnohých médiách. Možno preto, lebo Slovensko práve pri tejto otázke bolo na tom najhoršie. Pri väčšine ostatných otázok síce patríme do horšej polovice EÚ, ale nie sme medzi najhoršími. Za posledné roky je badateľné zlepšenie situácie – je to asi zásluhou vlády, respektíve systému spravodlivosti, ktorý v posledných rokoch začal riešiť veľké korupčné kauzy. 

Mimochodom, spomínaná otázka presne znela tak, či respondenti „museli platiť aj extra poplatok alebo dať hodnotný darček lekárom alebo sestrám, alebo poskytnúť donáciu nemocnici“ nad rámec oficiálnych poplatkov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite