Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Gál z Maďarského fóra: Vláda si rozvracia vlastné úspechy

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum

Vláda nesklamala aspoň v dvoch veciach: v prozápadnej orientácii a v protikorupčnom boji. V druhom prípade však splnila vlastné plány iba spolovice. A čo je horšie, aj tieto krehké úspechy začala sama rozvracať.

vláda dala do svojho programového vyhlásenia merateľný indikátor: zlepšiť umiestnenie Slovenska o 20 pozícií v celosvetovom rebríčku vnímania korupcie Transparency International. Ako konštatuje protikorupčná mimovládka, Slovensku sa za dva roky podarilo posunúť v rebríčku vpred o 11 miest, čiže cieľ sa naplnil tak spolovice. 

V každom prípade, je to najlepšie hodnotenie od úpravy metodiky v roku 2012. Zaslúžené, lebo konečne sa začala vyšetrovať, stíhať a aj súdiť korupcia, vrátane tej veľkej. Udiali sa predtým neuveriteľné veci, mafiánsky štát sa v zásade rozsypal, máme mnohé priznania, máme kajúcnikov, dokonca aj právoplatne odsúdených z radov (predtým) nedotknuteľných. A na druhej strane absentujú veľké korupčné kauzy novej garnitúry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite