Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: Česko vrátilo žezlo racionálnejším silám

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Teší ma úspech Petra Pavla. Pamätám si ho ešte z čias, keď sme obaja pôsobili v NATO. Bol historicky prvým šéfom vojenského výboru z krajiny strednej či východnej Európy.

preto ho ostatní merali dvakrát tak prísne ako predchodcov. V skúške obstál. Je to rozhľadený človek a osobnosť; získal si rešpekt svojich vojenských aj civilných kolegov. 

Jeho zvolenie vyvracia ošúchanú teóriu o nezvrátiteľnom postupe populistov –  a dokazuje, že politika sa (zväčša) hýbe cyklicky. Českí voliči po mnohých rokoch Andreja Babiša stratili ilúzie o ponuke zo strany populistov. A keďže títo nestihli sprzniť volebný systém po vzore Viktora Orbána, pri prvej príležitosti voliči vrátili žezlo racionálnejším silám. To nerobí z Česka volebného lídra v regióne, len to znamená, že ich spoločnosť má dostatočne silnú ozdravnú schopnosť na vysporiadanie sa s populistami a že prišiel čas na zúčtovanie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite