Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Kollár, predseda Spolu: Zakladanie nových strán je v tejto chvíli zbytočná obchádzka

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Spájanie strán, politikov aj nových tvárí na podobnom hodnotovom základe je nevyhnutným predpokladom, aby nasledujúce voľby nedopadli úplnou katastrofou.

zakladanie nových strán ale pokladám v tejto chvíli za zbytočnú obchádzku. Keď to chápe Mikuláš Dzurinda, myslím, že by sme to mohli pochopiť viacerí.

Máme málo času. Po definitívnom spľasnutí nádeje na nejakú novú väčšinu v parlamente, ktorá by umožnila pokračovanie nejakej podoby vlády Eduarda Hegera zo začiatku týždňa, je konečne jasné, že smerujeme k predčasným voľbám. Zatiaľ to vyzerá na septembrový termín, ktorý dlhodobo pokladám za najvhodnejší, aj keď vnímam nepochybne legitímne hlasy, ktoré volajú po čo najrýchlejších predčasných voľbách.

Sledujem signály odvolaného premiéra Hegera a jeho kolegu Naďa, ktorí hovoria o možnosti založenia novej strany, rovnako aj vlnu hejtu, ktorá sa zdvihla voči Lucii Ďuriš Nicholsonovej po tom, čo ohlásila zber podpisov pre jej novú stranu Jablko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite