Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: Stranícke preferencie bokom – otázka je, čo je dobré pre demokraciu na Slovensku

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

A tu je, myslím, odpoveď jednoznačná. Za týchto okolností – s vládou v nedôvere a s rastúcou podporou pre populistov a extrémistov – sú najmenej rizikovou cestou (hoci nie bez úskalí) predčasné voľby.

alternatívy sa javia nielen ako nielen nerealistické, ale priam škodlivé. Tou prvou je hľadanie novej väčšiny v súčasnom parlamente. Problémom nie je ani tak to, či sa nájde – to sa možno podarí. Keďže SaS sa zjavne zľakla vlastného úspechu s vyslovením nedôvery a teraz „seká dobrotu“, nevylučujem, že nejakej mierne pozmenenej verzii súčasnej vlády do konca januára dôveru vysloví. To by asi prinútilo aj inak váhajúceho Borisa Kollára a jeho zostavu hlasovať za. 

Otázkou je, k čomu by to viedlo. Igor Matovič v tomto scenári naďalej ostáva šéfom najväčšej koaličnej strany s parlamentným mikrofónom v ruke a urazený na Richarda Sulíka, bez ktorého SaS nebudú vláde prechádzať zákony.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite