Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Kollár, predseda Spolu: Európsky parlament urobil správny krok. NR SR by ho mala nasledovať!

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Mnohí dnes majú – vzhľadom na „live“ správy z bojiska – tendenciu vnímať terorizmus Putinovho režimu hlavne cez zločiny páchané ruskými jednotkami na Ukrajine. To je však podľa môjho názoru chyba. Teroristický obraz Putinovho Ruska je totiž omnoho širší a hrozivejší.

nemám žiadne pochybnosti o tom, že to, čo dnes Rusko robí na Ukrajine, sú vojnové zločiny a akt štátneho terorizmu. Ukrajina je však – podľa môjho názoru – jeden zo symptómov. Putinov režim totiž aktívne využíva teroristické prostriedky dlhodobo – doma aj v zahraničí. A na to nesmieme zabudnúť.

Celá domáca Putinova cesta k moci, upevňovanie si vplyvu a vysporiadanie sa s opozíciou je dlhou sériou vrážd, záhadných zmiznutí, väznenia oponentov a ich násilného zastrašovania. Nikdy nesmieme zabudnúť na vraždu novinárky Anny Politkovskej v októbri 2006 či na to, ako bol vo februári 2015 v centre Moskvy zastrelený líder opozície Boris Nemcov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite