Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: Vláda nemala zaujať defenzívne postavenie

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Informácia, že Slovensko vyviezlo techniku použiteľnú pre Putinovu agresiu, je blamáž, ktorá kazí reputáciu SR v zahraničí.

od začiatku vojny sme pomáhali Ukrajine v mnohom nad európsky priemer. Vybudovali sme si slušný kredit u spojencov, ktorý by sa nám hodil v prípade krízy u nás doma. O časť z neho sme práve prišli. 

Dobre fungujúce štáty vedia, že sankcie nestačí len vyhlásiť. Chce to tiež preveriť, či sú národné exportné mechanizmy nastavené tak, aby neželateľný vývoz aj zastavili. Tu prišlo zjavne k minimálne jednému zlyhaniu. Podľa informácií Denníka N colná správa síce vyhodnotila, že elektronické obvody smerujúce z Nemecka do Ruska mali prejsť osobitným procesom získania povolenia na vývoz (ktorý by ich bol s vysokou pravdepodobnosťou vyhodnotil ako rizikové), no pustila ich aj tak. Ak sa táto informácia potvrdí, mali by nasledovať disciplinárne tresty a vyvodenie politickej zodpovednosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite