Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Kollár, predseda Spolu: Dokážeme urobiť aspoň niečo na 100 percent?

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Bol som hrdý na Slovensko, ktoré sa od prvého momentu ruského útoku na Ukrajinu aktívne postavilo na obranu jej slobody, nezávislosti a teritoriálnej integrity.

bol som hrdý na to, v akom nebývalom konsenze vystupovali proti agresii naši najvyšší ústavní činitelia, vláda a dokonca aj náš parlament. Bol som hrdý, keď som videl solidaritu našich občanov a skvelú prácu našich mimovládnych organizácií na pomoc ženám a deťom utekajúcim pred ruským bombardovaním. Bol som hrdý, keď som v domácich aj zahraničných médiách čítal správy o tom, ako je Slovensko v prepočte na počet obyvateľov medzi top krajinami sveta, čo sa týka politickej, humanitárnej aj vojenskej pomoci Ukrajine.

Tento pocit hrdosti trval až do minulého týždňa, keď sa médiami prehnala správa o tom, že niektoré slovenské firmy vyvážali do Ruskej federácie tovar, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou Rusi využívali na výrobu vojenského materiálu, či na udržanie pre vojnu strategicky dôležitej produkcie. Dostalo ma to.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite