Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tomáš Merašický, podpredseda KDH: Výsledky potvrdili, že KDH má v našej krajine pevné miesto

.tomáš Merašický .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

V povolebných debatách sme sa od politických strán dozvedeli, že všetci sú svojím spôsobom víťazmi týchto volieb. My v Kresťanskodemokratickom hnutí naše výsledky berieme s veľkým rešpektom, pokorou, ale hlavne s nádejou.

obhájiť v náročnej a neraz aj v zákernej, špinavej kampani post župana a získať v ďalších krajoch desaťtisíce hlasov pre kandidátov kresťanských demokratov na regionálnom či komunálnom poli je výborný výsledok. KDH navýšilo počet svojich starostov a primátorov na takmer 200 a tiež získalo bezmála 2 300 poslancov miest a obcí po celom Slovensku, čo je najviac zo všetkých politických strán. 

KDH sa o výsledky v regiónoch bude chcieť oprieť v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch i na celoslovenskej úrovni. Sme odhodlaní ďalej rásť a byť dôležitou voľbou pre všetkých, ktorí si želajú dôstojný život na Slovensku. 

Situácia v slovenskej politike je bezútešná. Na jednej strane stojí vládna moc, ktorej dali ľudia obrovský mandát na potrebné zmeny v krajine. Ukázalo sa, že táto garnitúra zlyhala a nedokáže normálne riadiť krajinu. Najhoršie na tom je, že agónia pokračuje. Už onedlho dostanú ľudia ďalšie povolebné darčeky od vlády, ako sú zoškrtané vlakové spoje, rušenie nemocníc... Na opačnej strane sa ponúka alternatíva, ktorá spochybňuje základné ukotvenie Slovenska v európskych a euroatlantických štruktúrach. Ich pracovnou metódou je vyvolávať nenávisť a rozdeľovať spoločnosť. My si nemyslíme, že takto má vyzerať moderné a úspešné Slovensko. 

KDH ešte nepovedalo posledné slovo. Tak ako dokážeme spravovať naše kraje, mestá a obce, tak dokážeme byť aj dobrými správcami krajiny. Volebný výsledok a tisíce našich zvolených zástupcov berieme ako pozvanie na návrat do veľkej politiky i na národnej úrovni.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite