Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tomáš Valášek z PS: Progresívne Slovensko je značka, ktorú spoznávali a krúžkovali po celom Slovensku

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Sobotňajšie spojené voľby ukázali, že situácia na Slovensku nie je taká beznádejná, ako sa možno mnohí obávali. Ľudia voliť prišli, hoci boli prázdniny a dokonca nevolili ani antisystémovosť či extrém.

fašisti sa takmer všade prepadli a svojím radikalizmom dokázali osloviť len málo ľudí. Keď si to porovnáme so situáciou spred pár rokov, keď župu Banskej Bystrice ovládol Marian Kotleba, je to pozitívny vývoj.

Pre naše hnutie boli tieto voľby kľúčové v tom, že nám a celému Slovensku ukázali, že spolupráca má zmysel. Vo viacerých regiónoch sme ako najlepšiu možnosť vyhodnotili podporiť existujúcich kvalitných kandidátov a kandidátky v snahe vyhnúť sa rozbíjaniu demokratických hlasov. 

Tento postup sa nám osvedčil. Jasné víťazstvá Matúša Valla v Bratislave a Juraja Drobu v Bratislavskom kraji pod hlavičkou koalície Progresívneho Slovenska, SaS a mestskej strany Team Bratislava ukázali, že sa to dá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite