Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: Rozhodol sa Matovič demokraciu podkopať naschvál?

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Nemyslím si, že by Matovičovi tie útoky prechádzali. Ozvalo sa veľa slušných ľudí; dokonca sa pohlo svedomie deviatich členov jeho vlastného poslaneckého klubu, ktorí sa doňho pustili. Ona sa tá kritika tak trochu stratila v tom virvare, čo šéf OĽaNO spôsobuje. Minulý týždeň urazil toľko ľudí tak rýchlo za sebou, že by bolo asi jednoduchšie sa spýtať, koho si nerozhneval.

tým nechcem zľahčiť nebezpečie útokov na novinárov osobitne. Matovič sa v tomto definitívne preklápa na stranu Fica a fašistov. Tí už dlhšie broja proti „zaujatej tlači“ a robia to vedome a zištne. Keďže ich totalitárske ťahy nemajú šancu získať si priazeň normálnych médií, vydali sa cestou diskreditácie konceptu nezávislej tlače ako takej. Lebo v spoločnosti, v ktorej voliči neveria ničomu a nikomu, nepriazeň mainstreamových médií menej ubližuje extrémistom. 

Toto je, samozrejme, cesta skazy, rovno z manuálu Orbána či Putina. Lebo demokracia funguje tak, že volič každé plus mínus 4 roky robí informované rozhodnutia spomedzi viacerých strán, osobností či programov. OK, možno to nie sú hlboko fundované rozhodnutia, ale sú založené na nejakom objektívnom porovnaní dostupných alternatív. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite