Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Kollár, predseda strany Spolu: Posledná šanca na zázrak

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Vládna koalícia získala vo voľbách 2020 silný mandát na to, aby prehodila výhybku. Ľudia už mali dosť Fica, korupcie, klientelizmu a všadeprítomného zneužívania moci.

dnes, keď stratila v parlamente väčšinu, je pre mňa otázka jej budúcnosti otázkou schopnosti napĺňať zmysel, pre ktorý táto vláda vznikla.

V boji proti korupcii sa urobili zásadné kroky hneď na počiatku vládnutia. Polícii, prokuratúre a súdom sa skutočne rozviazali ruky, popretŕhali sa mafiánske väzby a začala sa dôležitá a taká potrebná očista. V ostatných mesiacoch sa však zdá, že okruh podozrivých a obvinených sa už veľmi rozširovať nebude. A z koaličných rokovaní je jasné, že žiadne vážnejšie systémové veci sa už (vzhľadom na odpor strany Sme rodina) meniť nebudú.

Slovensko však doteraz nezažilo takú antisystémovú vlnu – toľko útokov na predstaviteľov štátu, podkopávania autority inštitúcií, spochybňovania samospráv, skrátených konaní, ako za dvoch Matovičových vlád. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite