Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Milan Majerský, predseda KDH: Pomoc rodinám je nevyhnutná, ale takto sa to nerobí

.milan Majerský .mimoparlamentné fórum

KDH je prorodinné hnutie od svojho vzniku. Dlhodobá systémová pomoc a vytváranie podmienok pre lepšie fungovanie rodín sú DNA politiky kresťanských demokratov.

vlády Roberta Fica toho v oblasti rodinnej politiky systémovo veľa neurobili. A spôsob, akým k téme pristúpil súčasný minister financií, hneď po vzbudení nádeje priniesol sklamanie.  

Rodiny si zaslúžia systémovú dlhodobú pomoc a vláda im mala pomôcť tak či tak  – bez ohľadu na rastúcu infláciu a energetickú krízu. Veď rodiny sú základom spoločnosti. Igor Matovič namiesto toho nekompromisne a necitlivo pretláča návrh, ktorý ide pomáhať aj tým, čo to nepotrebujú, pritom nepomôže mnohým, čo to potrebujú a ešte aj útočí na samosprávy, keď ich oberá o významnú časť príjmov. Práve samosprávy pritom zabezpečujú dôležitú časť prorodinných služieb – ako napríklad jasle, materské školy, centrá voľného času, ihriská a podobne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite