Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miroslav Kollár, predseda strany Spolu: Populizmus ešte nikdy nikde infláciu neporazil

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Ako sa postaviť k súčasnej vysokej miere inflácie? Až sa mi žiada „populisticky“ napísať – akokoľvek, len nie tak, ako to dnes robí minister financií.

pomôžem si aktuálnym tweetom niekdajšieho českého ministra financií Miroslava Kalouska, ktorý komentuje podobný problém v Českej republike: „Snížit daně a o stejný objem snížit i mandatorní výdaje, to je pravicové. Zvýšit výdaje a o stejný objem zvýšit i daně je levicové. Obojí je legitimní. Snížit daně a zvýšit výdaje je populismus bez idejí. Výsledkem je dluh. A je úplně jedno, jak si ta vláda zrovna říká.“

V čase krízy súčasných rozmerov by mali zodpovedné vlády robiť dve veci. Cielene pomôcť tým ľuďom, ktorí sa v dôsledku prudkého zvyšovania životných nákladov dostávajú do ohrozenia chudobou, žiť ako-tak dôstojné životy – v rozsahu, aký si vzhľadom na stav verejných financií v danej krajine môžu dovoliť a spôsobom, ktorý neprehlbuje štrukturálny deficit.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite