Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Vládna koalícia je v rozklade

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Vládna koalícia by normálne po svojich hádkach stratila zmysel fungovania.

na druhej strane je však pravda, že mnoho krokov, ktoré momentálne vykonávajú orgány činné v trestnom konaní, sú alebo budú historicky významné. Zoberme si len prípad odsúdeného špeciálneho prokurátora Kováčika. Svojou činnosťou či skôr nečinnosťou bol asi najúčinnejším zametačom Ficových vlád. Kauzy na najvyšších poschodiach skončili pozametané pod kobercom. Prípady sa nestali alebo neboli trestnými činmi. Ľudia, ktorí mali sedieť za mrežami, sa dostali na slobodu. Kováčikov prípad je nádejou spoločnosti, že s ľuďmi z Ficovej a Pellegriniho éry sa dá vyrovnať právnou cestou.

To, že práve počas tejto vládnej koalície sa verejný život čistí, je obrovské plus. Zároveň je to míľový posun na ceste k demokracii. V súčasnosti si už žiadny vysokopostavený úradník či nominant  nemôže byť istý ochranou pri protiprávnom konaní. Takéto čistenie verejného života je vysoko potrebné, a to najmä po Ficových vládach a vražde novinára a jeho priateľky. Toto je dôvod na zachovanie tejto koalície.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite