Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Miroslav Kollár, predseda strany Spolu: Je Matovič trójsky kôň Smeru?

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

V čase, keď sú slovenské verejné financie druhé najhoršie v Európskej únii, boj s infláciou vyhadzovaním miliardy na plošnú a neadresnú „rodinnú“ politiku považujem z hľadiska ich udržateľnosti za absurdné a nezodpovedné.

zobrať každoročne samosprávam vyše pol miliardy eur a ďalšie stovky miliónov vyhodiť na „krúžkovné“, keď nemáme vyriešené hlavné problémy v školstve, je nesystémové a hlúpe plytvanie našimi daňami.

Igor Matovič vraví, že je to protiinflačný balíček. Nie, toto je proinflačný balíček. Ak chce vládna koalícia robiť rodinnú politiku, nech dokončí decentralizáciu a pustí kompetencie a peniaze mestám, obciam, samosprávnym krajom. Lebo rodiny potrebujú fungujúce služby, ako sú školy, škôlky, sociálne služby pre seniorov aj slušnú verejnú dopravu a kvalitný verejný priestor. 

Tých 11 či 12 percent rodín, ktoré sa v dôsledku inflácie dostávajú do ohrozenia chudobou, tie nech štát kompenzuje, ale adresne, a nech si predtým skontroluje, či im z Matovičovej schémy nevypadli niektoré skupiny ľudí, ktoré by v nej mali byť.

Traduje sa, že ak je Igor Matovič v niečom dobrý, tak je to politický marketing.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite