Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z PS: Výnimka zo sankcií EÚ nie je výhra, ale priznanie zlyhania

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Patrí sa prečítať otázku, než človek odpovie. Keby tak urobila poslankyňa Hatráková a jej podobné, asi by nebránili svoje hlasovanie o (ne)vydaní Roberta Fica argumentom, že „veď už dva roky behá po slobode, tak čo už teraz zmení kolúzna väzba“. To je síce zaujímavé, ale irelevantné – to má posúdiť súd.

otázka pred nami poslancami stála inak: či obvinenie vrátane žiadosti o väzobné stíhanie nie je politickou objednávkou, ktorej hlavným cieľom je obmedziť výkon práce poslanca. A tu je odpoveď jasná: odporúčanie Mandátového a imunitného výboru NR SR, ťarcha nepriamych dôkazov počas dvoch dekád či Ficovo citovanie utajovaných daňových dokumentov zadávajú v hlavách súdnych ľudí pádny dôvod na obvinenie. To platí napriek nevhodným statusom koaličných politikov volajúcich po zatýkaní smerákov – tie sa vypomstia v prípadnom súdnom procese s R. Ficom, ale neuberajú na vážnosti dôkazov proti expremiérovi. Preto som bez váhania hlasoval za jeho vydanie.

Koalícia za pár minút stratila punc „protikorupčnej“, a ak sa potvrdia chýry o fatálnom meškaní pri výstavbe nemocníc z Plánu obnovy EÚ, tak môže stratiť aj punc „reformnej“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite