Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Parlament funguje na princípe ,,náš človek“

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Slovensko aj vinou predchádzajúcich vlád Roberta Fica prišlo o slušnosť v politike. Dotiahli to na úroveň, že uniesli štát. Oligarchovia v pozadí a samotní politici boli roky v pozícii nedotknuteľných. Fico a jeho ľudia zneužívali právomoci, aby konali v záujme svojich ľudí.

priniesli aroganciu podobnej moci, ktorá na Slovensku bola v období pred Nežnou revolúciou. Situácia v slovenskej politike mohla takto prerásť aj preto, že ľudia ako napríklad Matovič predčasne povalili Radičovej vládu, a tak vytvorili priestor pre vládu jednej strany, ako to bolo za komunistov, a to vládu Smeru-SD. Táto jednofarebná vláda sa správala podľa slov svojho nebohého člena Pašku: ,,Vyhraj voľby a môžeš všetko“.

Pocit opojenosti mocou, bohorovnosti či beztrestnosti pomohol pochovať aj posledné znaky slušnosti v politike. Zdalo sa, že vražda novinára a jeho snúbenice Slovensko prebrala a veci sa začnú meniť k lepšiemu. Občania dali moc politikom, ktorí sľúbili zmenu a boj proti papalášizmu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite