Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miroslav Kollár, predseda Spolu: Prečo sme prekvapení? Zápas o slušné Slovensko sa neskončil

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Prvomájový protest Smeru-SD v Nitre bol súhrnnou správou o tejto strane a jej voličoch. Na nič sa nehrali, boli spontánni a konečne uveriteľne autentickí. Rečníci oslovovali dav ako „súdruhov a súdružky“, v príhovoroch kritizovali pravicu a nechýbal ani hejt na USA. Dav jasal a skandoval vulgarizmy zo štvrtej cenovej. A nad tým všetkým – okrem slovenských – aj ruská vlajka.

chýbala len červená vlajka a z reproduktorov internacionála. Inak bola nálada na tribúne aj pod ňou rovnaká ako za starého režimu.

Mnohí občania, novinári, ale aj politici boli z toho, čo sa dialo v Nitre, v šoku. Tá miera vulgárnosti (hlavne voči prezidentke Zuzane Čaputovej), ale aj zavádzania či nenávisti, ich zaskočila. Prečo?

Smer je predsa ten istý Smer, za vlád ktorého tu bačovali Kočner, Bašternák, Výboh a ďalší. Je to Smer pochybných nákupov cétečiek a emisných káuz. Je to ten Smer, ktorého lídri sú podozriví, že nechali sledovať a zdiskreditovať politických odporcov, vulgárne útočili na novinárov a splietali šialené konšpirácie o mimovládkach a Sorosovi. Je to ten Smer, za vlády ktorého boli zabití Ján Kuciak a Martina Kušnírová.

Prvomájový protest Smeru však predsa len môže byť na niečo dobrý aj pre nás.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite