Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Gál z Maďarského Fóra: Vojna bude určujúca nielen pre osud Ukrajiny, ale pre celé svetové usporiadanie

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Ukrajina už dva mesiace hrdinsky odoláva ruskej agresii, my všemožne pomáhame humanitárne, vojenskou technikou aj sankciami proti Rusku. Je to morálne správne a je to aj náš záujem.

čím väčšia a silnejšia bude Ukrajina po tejto vojne, tým viac sme v bezpečí aj my na Slovensku. A naopak, ak by Ukrajina padla do rúk ruských agresorov, na rade sme my, bývalé socialistické krajiny.

Preto táto vojna už zďaleka nie je len o osude Ukrajiny. Rozhoduje o svetovom usporiadaní aj osude krajín sveta. Ak by Putin uspel, tak sa vrátime do obdobia sfér vplyvu veľmocí, keď silnejšie štáty môžu napadnúť a rozparcelovať slabšie, kde malé krajiny ako Slovensko nemôžu slobodne rozhodovať o tom, kam patria, ktorých politikov volia, aké politické usporiadanie chcú mať. Putinov režim robí všetko preto, aby rozvrátil EÚ a NATO a podkopal demokraciu všade vo svete, ale najmä vo svojom okolí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite