Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Ľudia šíriaci klamstvá mali príliš dlho zelenú

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum

Dnešná situácia v šírení hoaxov a dezinformácií, idealizované videnie a vnímanie súčasných a minulých diktatúr sa najlepšie dá charakterizovať práve príslovím z čias komunizmu: ,,iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ“.

aj taký šíriteľ hoaxov ako Blaha je dieťaťom komunistickej výchovy. Komunistická propaganda sa mu dostala až pod kožu. Som presvedčený, že to nerobí pre peniaze, ale z presvedčenia, z vlastnej iniciatívy. 

Zodpovednosť za dnešnú situáciu je však širšia, padá na smerácke vlády. Kým počas Dzurindových vlád Kotlebovu stranu (Slovenská pospolitosť – Národná strana) rozpustil Najvyšší súd, vlády Fica zjavne nechceli takéto fašistické podhubie šíriace fašizmus, nenávisť  a nepravdu zastaviť.  Počas Fica, Pellegriniho a spol. sa Kotleba posilňoval a jeho fašistickú stranu čoraz viac používali ako spojenca pri rôznych hlasovaniach. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite