Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miroslav Kollár, predseda SPOLU: Vráťme sa k fiškálnej zodpovednosti

.miroslav Kollár .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Keď som vo štvrtok večer odchádzal z rokovania Národnej rady a premietal si, čo a koho som za celý ten deň chaotického (ne)schvaľovania jednej z kľúčových reforiem tejto vládnej koalície – tzv. súdnej mapy – videl, myslel som najmä na to, čo som nevidel. Nevidel som zodpovednú politickú reprezentáciu krajiny v koaličných ani opozičných laviciach, ktorá si je vedomá, v akej situácii sa nachádzame.

nielen pandémiou spôsobený historický deficit kombinovaný s infláciou vystreľujúcou do rekordných výšok necháva drvivú väčšinu politickej reprezentácie úplne pokojnú. Americký Fed pritom už reaguje, a podľa záznamu z jeho januárového zasadania je pripravený ešte zrýchliť sprísňovanie podmienok na poskytovanie úverov, ak sa inflácia v nadchádzajúcich mesiacoch nespomalí. Česká národná banka rovnako zásadne zvýšila úrokové sadzby. Európska centrálna banka zatiaľ „vyčkáva“, povedzme to takto kulantne, ale v marci sa zrejme ani ona nevyhne zásadnejšej reakcii na aktuálny vývoj inflácie v eurozóne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite