Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Simon, predseda Maďarského fóra: Rokovací poriadok negarantuje slušnosť a nelieči hlúposť

.zsolt Simon .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Parlament a jeho úroveň je daná poslancami, ktorých si zvolili občania v parlamentných voľbách. To oni sú zástupcami občanov. To, čo v skutočnosti predvádzajú, už nie je politika ale hanba. Žiadny rokovací poriadok slušnosť nezavedie a ani hlúposť nevylieči.

slušnosť a politická kultúra sú elementárne veci, ktorými by zástupcovia občanov v parlamente mali disponovať. No ako sa zdá, práve toto v našom parlamente chýba mnohým. Zavedenie parlamentnej stráže a vykázanie a vyvedenie poslanca z rokovacej sály je nemožné. Obmedzenie hlasovania poslanca je zásah do princípu demokracie a do demokratického hlasovania 150-členného parlamentu. Vyvedenie a neumožnenie hlasovať čo i len jedinému poslancovi môže priniesť úplne iný výsledok, a to je neprípustné.  

Je smutné, že slovenský parlament, čoraz viac pripomína cirkus, a nie inštitúciu, ktorá reprezentuje občanov. Dôveryhodnosť parlamentu a jeho morálna úroveň preráža dno. No položme si jednoduchú otázku, aký normálny človek chce žiť v krajine, kde je takýto parlament? Nie je toto práve jeden z dôvodov, prečo sa mladí sťahujú na Západ (a nie na Východ)?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite