Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Gál, podpredseda Maďarského fóra: Spiatočka v demokratizácii krajiny?

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Najdôležitejšie hneď na začiatku: podporujeme diplomatický bojkot zimnej olympiády v Číne, nie však úplný bojkot, čiže nevycestovanie športovcov.

v posledných rokoch čínski komunisti postupne pritvrdzovali a nádeje, že ekonomický rast a lepšia integrácia krajiny do medzinárodných štruktúr (napríklad do Svetovej obchodnej organizácie) môžu viesť k postupnej demokratizácii krajiny, sa definitívne rozplynuli. Dokonca sa zdá, že súdruhovia zaradili spiatočku aj v ekonomickej oblasti

Masové zatváranie Ujgurov do „prevýchovných táborov“ s prvkami genocídy, prenasledovanie tibetských budhistov, kresťanov, prívržencov hnutia Fa-lun Kung, zničenie miestnej demokracie v Hongkongu, čoraz intenzívnejšie vyhrážky smerom na Taiwan, podpora rôznych diktatúr po celom svete, ovplyvňovanie verejnej mienky, špionáž, uvrhnutie krajín do dlhovej pasce, technicky čoraz sofistikovanejšie a masovejšie sledovanie vlastných obyvateľov, ktoré rýchlym tempom smeruje k orwellovskej digitálnej totalite.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite