Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska: Odmietnutie dohody s USA by bol logistický nezmysel

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Vojaci majú porekadlo, že iba amatéri sa bavia o stratégii, ozajstní profesionáli riešia logistiku. Je to tak. Málo sa na Slovensku pýtame, že ako presne by sme sa v prípade krízy bránili.

časť populácie to vidí ako maľovanie čerta na stenu. Neviem, odkiaľ pramení to presvedčenie, že naše hranice a sloboda sú navždy. Nič v histórii nášho regiónu tomu nenaznačuje. A budúcnosť tiež neveští nič dobrého: Rusko napadlo dve susedné krajiny od r. 2008. Spojené štáty sú čím ďalej, tým viac zahľadené do Číny, prípadne do seba.

Potom je tu druhá veľká časť obyvateľstva, ktorá aj rozumie tomu, že treba mať zdravú obranu a spojencov, ale nevidí dôvod na obrannú zmluvu. Ak chceme byť veľkodušní, zaraďme sem Roberta Fica. Ten v televízii nedávno povedal, že „táto zmluva nemá nič spoločné s NATO“, čo vnímam tak, že chce, aby Slovensko bolo členom Aliancie, ale odmieta túto dohodu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite