Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zsolt Gál, podpredseda Maďarského fóra: Americkí vojaci na našom území sú zárukou bezpečnosti

.zsolt Gál .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

V zásadných otázkach, ako je zahraničnopolitické smerovanie krajiny, by mal panovať medzi hlavnými politickými silami konsenzus a obranná dohoda s kľúčovým spojencom s NATO, so Spojenými štátmi americkými, by mala byť schválená bez problémov.

lenže Smer I. na čele s Ficom a Smer II. na čele s Pellegrinim idú proti zmluve, ktorú predtým sami pripravovali. Vychádzajú pritom z mýtov a strašia nereálnymi hrozbami, ktoré sú však, žiaľ, rozšírené v hlavách mnohých voličov.

Začína sa to od štúrovcov, keď sa vytvoril idealizovaný obraz Ruska a ruského cára ako (možného) ochrancu/záchrancu všetkých Slovanov a mýtus všeslovanskej vzájomnosti. Realita bola taká, že národnostná politika (alebo skôr  útlak) bola v Rusku oveľa horšia ako v Rakúsko-Uhorsku – o ekonomickej situácii ani nehovoriac. A ako by mohla existovať všeslovanská vzájomnosť, keď najväčší slovanský národ, Rusi, má najhoršie možné vzťahy s druhým a tretím najväčším, s Poliakmi a Ukrajincami?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite