Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska: Rozumné nápady ministra financií majú existenčné chyby v jadre

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Tak teraz neviem – väčšinou na týchto stranách glosujeme nápady s reálnou šancou uvidieť svetlo sveta.

daňovo-odvodovú reformu vnímam ako tlačovú besedu prezlečenú za legislatívnu iniciatívu. Jej existencia ako ucelená reforma skončila v momente, keď zhaslo posledné svetlo v sále. Niečo z nej sa asi objaví vo forme nových zákonov, no na väčšinu nebude zhoda v koalícii – k tomu prispel sám Igor Matovič tým, že svojich koaličných partnerov neinformoval dopredu a dodnes nepoznajú presnú cenovku navrhovaného balíka.

A to je vlastne škoda. Veľa z tých návrhov stojí za vážnu diskusiu. Určite je múdre zjednodušiť systém odvodov. Zníženie daňového zaťaženia firiem by bolo úľavou pre podnikateľov spamätávajúcich sa z nekonečných lockdownov. To isté platí na 10-percentnú DPH pre reštaurácie. Zníženie daňového zaťaženia práce je priam nevyhnutné, ak máme udržať zamestnanosť na Slovensku aj v čase nastupujúcej automatizácie. Ak uvidíme tieto nápady rozpracované do serióznych návrhov zákonov v tomto smere, sme pripravení sa o nich baviť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite