Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska: Slovensko si zaslúži lepšiu vládu, ako má teraz

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Priznám sa ku kacírskej myšlienke. Začínam sa obávať, že už je jedno, čo vláda urobí proti tretej vlne pandémie. Vyvolala aj – a možno najmä – svojimi prešľapmi vzburu proti obmedzeniam, ktorú nie je v jej silách v najbližších týždňoch dostať pod kontrolu.

ono to možno na prvý pohľad spolu nesúvisí, ale aj preto som hlasoval za odvolanie ministra Krajniaka. Zatiaľ čo tých ukradnutých 24 miliónov z pandemickej pomoci z jeho rezortu je fackou hlavne podnikateľom, ministrova neochota vyvodiť politickú zodpovednosť je už problémom nás všetkých. Vláda totiž nemôže chcieť od ľudí, aby dodržiavali pandemické obmedzenia, ak sa sama správa, ako keby bola nad zákonom. 

Táto koalícia najskôr obišla výhovorkami falošné diplomy a tituly najvyšších politikov, potom sa vyhla zodpovednosti za draho a zbytočne kúpené ruské vakcíny a teraz sa tvári, ako keby spreneverených 24 miliónov bolo akýmsi preklepom. Ešte aj to odstúpenie expremiéra a exministra zdravotníctva za nezvládnutú druhú vlnu pandémie dodnes šéf OĽaNO považuje za neférové a seba za obeť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite