Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tomáš Valášek z Progresívneho Slovenska: Nevynášajme ortieľ – na to sú súdy

.tomáš Valášek .mimoparlamentné fórum .neparlamentná alternatíva

Človek nemá víno piť, keď vodu káže. Nebudem teda vynášať ortieľ na základe neúplných nahrávok, keď som hlboko presvedčený, že politici by nemali určovať vinných či nevinných – na to sú súdy.

to jediné, čím vieme zmysluplne prispieť, je kladením otázok. Tu sú:

Bolo vypočúvanie legálne? Robert Fico má nulovú kredibilitu, keď chrlí síru, lebo za jeho premiérovania sa odpočúvalo jedna radosť – ja osobne som mal tú „česť“, ako vysoký úradník na ministerstve obrany, mať odpočúvaný telefón z príčin, ktoré sa nikto neunúval vysvetliť. Ale nemali by sme stratiť súdnosť – presne preto, lebo chceme, aby sa tieto eštebácke praktiky z éry Fica raz a navždy skončili, potrebujeme vedieť viac o dôvodoch, prečo bolo odpočúvanie nariadené a predĺžené.

Porušujú diskusie na nahrávkach zákon? Toto je skutočne na právnikoch, nie politikoch, ale stojí za pripomenutie, že krivá výpoveď svedka je porušením zákona, takisto navádzanie na trestný čin je samo osebe porušením zákona. Takisto platí, že Advokátska komora by mala konať, ak dospeje k poznaniu, že nahrávky usvedčujú tých právnikov, ktorí sa na nich objavujú a vykonávajú právo (Gašpar, Para a Kaliňák), z porušenia zákona. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite